New Year Update

Well we have already rolled into 2019.  This year will be important that we hit the fundraising and grant writing hard to get the funding in place to hopefully break ground in 2020.  With that deadline in place, we currently have in hand $3.2 million in city funds, donations, bond monies, and Friends of Keene Memorial Library funds.

The Friends of Keene Memorial Library and the FOKML A Trust Board have both recently received substantial donations from the Betty Lou Jelinek Trust and the Durham Foundation.  These two donations totaled over $120,000.  It is supporters such as these that will help make this project come to fruition.

We will be working on scheduling some events and open houses at the library centered around the expansion project.  Hopefully I can get a newsletter up and running this month and start sending constant contact emails on the regular.  The Steering Committee will be meeting this month and the committees will start putting in more work.

The FOKML A Trust board is also working on land acquisition for property near the library.  This property will be essential to the expansion project.   We should be able to raise the structures and provide more parking until the main project gets started.  At least this will be a start.

Keep your eyes and ears open for more updates related to the expansion project either through the Fremont Tribune or Walnut Radio.

Advertisements

The Journey Continues

Thanks for joining us on this exciting and long-time coming journey! We will be using this website to update folks on what is happening and where we are on the expansion project and capital campaign donations.

We have spent a great deal of time over the past 18 months working toward this expansion project.  There are many behind the scenes issues to tackle before we begin the capital campaign, which is coming shortly.  The images below are from Alley Poyner Macchietto architects out of Omaha, and they represent the design we are striving toward building.  APM did extensive research on community input and hosted several community meetings to identify the wants and needs of the community.  They issued a survey for community feedback as well, that helped shape the designs both inside and out.  One main key concept was to create an addition that would compliment the original architecture.  Since the original building was built with limestone, the glass was designed to compliment the limestone, and not distract from its beauty.

inside_commons_-_NE

main_entry_-_west

conceptual_plan

Good company in a journey makes the way seem shorter. — Izaak Walton